Biscoff Blondie

Heerlijke Biscoff blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff speculoospasta en Biscoff koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!

Ingrediënten

12 porties
  • 12 Biscoff koekjes voor de topping (optioneel)
  • 120 g Biscoff crumbs
  • 300 + 500 g Biscoff speculoospasta
  • 185 g ongezoute boter
  • 336 g lichtbruine suiker
  • 0,8 tl zout
  • 4 eieren
  • 500 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 120 g witte chocolade (druppels of stukjes)
  • Snufje zout

Klaar in 11 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.  

  • 2

    Weeg de boter af en zet op middelhoog vuur op het vuur. Roer tot het gesmolten is, haal van het vuur, voeg de 300gr speculoospasta toe en meng goed.

  • 3

    Doe de suiker en de eieren in een kom en klop tot een homogeen en luchtig mengsel.

  • 4

    Smelt de boter, voeg toe en meng tot een egaal mengsel.

  • 5

    Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel en voeg een snufje zout toe. Meng voorzichtig met een spatel. 

  • 6

    Voeg de Biscoff crumbs en de witte chocolade toe. Meng voorzichtig tot alles goed gemengd is. 

  • 7

    Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel. 

  • 8

    Bak de blondies 35-40 minuten in de oven. Het midden moet nog een beetje 'wiebelen'.  

  • 9

    Laat afkoelen in de vorm. Zet vervolgens nog 1 tot 2 uur in de koelkast om volledig te laten afkoelen.

  • 10

    Haal uit de koelkast en uit de bakvorm en bestrijk met een dikke laag Biscoff speculoospasta.

  • 11

    Versier met Biscoff crumbs, snijd in stukjes en werk af met een iconisch Biscoff koekje.  

Ontdek hier meer recepten

Versierde Biscoff Donuts

Verras je klanten met deze heerlijke donuts versierd met Biscoff

Biscoff Latte

Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff speculoospasta: de ultieme latte. 

Biscoff Brownie

Heerlijk smeuïge brownies met een bijzondere Lotus Biscoff toets