Muffin met Biscoff en witte chocolade

Biscoff en witte chocolade: met de combinatie van deze twee heerlijke smaken scoor je gegarandeerd! Een luchtige muffin boordevol stukjes witte chocolade en smeuïge Biscoff speculoospasta

Ingrediënten

12 porties
  • 270 g Biscoff speculoospasta
  • 4 eieren + 4 eierdooiers
  • 420 g basterdsuiker
  • 450 g zure room
  • 300 g karnemelk
  • 3 g vanille
  • 100 g neutrale plantaardige olie
  • 100 g ongezouten boter (gesmolten)
  • 750 g bloem
  • 16 g zout
  • 24 g bakpoeder
  • 8 g natriumbicarbonaat
  • 300 g witte chocoladedruppels

Decoration:

  • Biscoff speculoospasta
  • Biscoff koekje

Klaar in 11 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C 

  • 2

    Meng de eieren en de suiker in een middelgrote kom. 

  • 3

    Doe de zure room, de karnemelk, de vanille, de olie en de boter bij het mengsel. 

  • 4

    Meng in een aparte, grotere kom de bloem, het zout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.

  • 5

    Giet de natte ingrediënten in deze kom en meng. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt. 

  • 6

    Voeg de chocoladedruppels toe en meng ze door het beslag.

  • 7

    Lepel het beslag in de muffinvorm. 

  • 8

    Bak de muffins 30 minuten in de oven, of tot ze volledig gebakken en bovenaan goudbruin zijn. 

  • 9

    Laat de muffins afkoelen.

  • 10

    Maak een gat bovenaan in het midden van de muffins en haal er wat van de binnenkant uit.

  • 11

    Doe de Biscoff speculoospasta in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit de pasta in de muffins. Schep een toefje speculoospasta bovenop de muffins en leg er een Biscoff koekje op.

Ontdek hier meer recepten

Biscoff Brownie

Heerlijk smeuïge brownies met een bijzondere Lotus Biscoff toets

Biscoff wafel

Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff speculoospasta. 

Biscoff sheet cake

Een vierkant stukje Biscoff taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie