Biscoff wafel

Geen betere manier om heerlijke wafels af te werken dan met de hemelse smaak en smeuïgheid van onze Biscoff speculoospasta. 

Ingrediënten

8 porties

Waffles:

  • 3 eieren
  • 375 g volle melk
  • 20 g verse gist of 7 g instant gedroogde gist
  • 375 g lauw water
  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 150 g gesmolten boter
  • Snufje zout

Versiering:

  • Rode vruchten
  • Biscoff speculoospasta
  • Biscoff crumbs
  • Slagroom

Klaar in 13 stappen

  • 1

    Scheid de eieren in twee kommen en doe de eierdooiers in een kom om het wafelbeslag te maken.  

  • 2

    Voeg de melk en de gist toe en klop tot de gist opgelost is. Voeg het lauwe water toe.  

  • 3

    Doe er de gezeefde bloem bij en meng tot alle klonters verdwenen zijn.

  • 4

    Voeg de gesmolten boter en het zout toe.  

  • 5

    Klop de eiwitten luchtig in een aparte kom.

  • 6

    Spatel de eiwitten voorzichtig door het wafelbeslag. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt. 

  • 7

    Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten op een warme plek. 

  • 8

    Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig in met olie of boter. 

  • 9

    Giet het beslag in het wafelijzer.  

  • 10

    Bak de wafels tot ze mooi gebakken zijn. Laat ze afkoelen op een rooster of houd ze warm in de oven.

  • 11

    Versier de wafels met rode vruchten en besprenkel met de gesmolten Biscoff speculoospasta.

  • 12

    Verwarm de Biscoff speculoospasta als je klaar bent om de wafels te serveren. 

  • 13

    Voeg de slagroom toe en bestrooi met Biscoff crumbs. Klaar om te serveren!

Ontdek hier meer recepten

Biscoff wentelteefjes

Geen betere manier om de dag te beginnen dan met wentelteefjes boordevol Lotus Biscoff smaak

Gevulde Biscoff donuts

Geef je donuts een Biscoff touch: glaceer, vul en versier ze met biscoff om je klanten op een originele manier te verwennen

Warme Biscoff melk 

Geniet van de smaak van warme melk en Biscoff: een ideale opwarmer op een koude winterdag!