Ingrediënten
Waffles:
- 3 eieren
- 375 g volle melk
- 20 g verse gist of 7 g instant gedroogde gist
- 375 g lauw water
- 450 g zelfrijzende bloem
- 150 g gesmolten boter
- Snufje zout
Versiering:
- Rode vruchten
- Biscoff speculoospasta
- Biscoff crumbs
- Slagroom
Klaar in 13 stappen
-
1
Scheid de eieren in twee kommen en doe de eierdooiers in een kom om het wafelbeslag te maken.
-
2
Voeg de melk en de gist toe en klop tot de gist opgelost is. Voeg het lauwe water toe.
-
3
Doe er de gezeefde bloem bij en meng tot alle klonters verdwenen zijn.
-
4
Voeg de gesmolten boter en het zout toe.
-
5
Klop de eiwitten luchtig in een aparte kom.
-
6
Spatel de eiwitten voorzichtig door het wafelbeslag. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mengt.
-
7
Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten op een warme plek.
-
8
Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig in met olie of boter.
-
9
Giet het beslag in het wafelijzer.
-
10
Bak de wafels tot ze mooi gebakken zijn. Laat ze afkoelen op een rooster of houd ze warm in de oven.
-
11
Versier de wafels met rode vruchten en besprenkel met de gesmolten Biscoff speculoospasta.
-
12
Verwarm de Biscoff speculoospasta als je klaar bent om de wafels te serveren.
-
13
Voeg de slagroom toe en bestrooi met Biscoff crumbs. Klaar om te serveren!
Ontdek hier meer recepten
Biscoff sheet cake
Een vierkant stukje Biscoff taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie
Lotus Biscoff ijs
Wil je je traditionele ijscoupe nóg lekkerder maken? Voeg er dan wat Biscoff aan toe!