Biscoff laagjestaart

De schoonheid van deze taart zal onmiddellijk de aandacht trekken van je klanten. En de heerlijke Biscoff smaak zal ze doen terugkomen voor meer! 

Ingrediënten

10 porties

Taart:

  • 100 g Biscoff crumbs
  • 75 g Biscoff speculoospasta
  • 400 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • ½ tl zout
  • 340 ml karnemelk (volle melk)
  • 110 g zure room
  • 110 ml plantaardige olie
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 300 g suiker
  • 230 g boter (kamertemperatuur)

 

Botercrème:

  • 600 g boter (kamertemperatuur)
  • 600 g boter (kamertemperatuur)
  • 190 g Biscoff speculoospasta
  • 3/4 tl zout
  • 7 el slagroom

 

Versiering en afwerking:

  • 250 g Biscoff crumbs
  • 10 el Biscoff topping
  • Biscoff koekje

Klaar in 20 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20 cm met bakpapier. 

  • 2

    Doe de zachte boter en de suiker in een mengkom. Meng ongeveer 3 minuten tot een romig en glad mengsel.

  • 3

    Doe de karnemelk, de plantaardige olie, het zout, de eieren, de zure room en de Biscoff speculoospasta in een tweede mengkom en meng met een garde.

  • 4

    Doe de bloem, het natriumbicarbonaat en het bakpoeder vervolgens in een middelgrote mengkom. Meng met een garde. 

  • 5

    Doe de helft van het droge en de helft van het natte mengsel en de Biscoff crumbs bij het botermengsel en meng tot een bijna egaal mengsel. Voeg vervolgens de andere helft van het droge en natte mengsel toe en meng.

  • 6

    Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak ongeveer 25-30 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Als je met een tandenstoker in de taarten prikt en er blijft geen beslag meer aan kleven, dan zijn ze klaar.

  • 7

    Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur. Je kan de bakvormen op een rooster zetten, zodat er lucht onderdoor kan. Haal de taarten vervolgens uit de bakvormen.

  • 8

    Snijd de bovenkant van de taarten af om ze volledig vlak te maken. Zorg ervoor dat elke taart dezelfde dikte heeft.

  • 9

    Bereid nu de botercrème. Doe de boter (kamertemperatuur), de poedersuiker, een snufje zout, de Biscoff speculoospasta en de slagroom in een kom. 

  • 10

    Mix enkele minuten met een handmixer tot de botercrème een lichte kleur en romige textuur heeft.

  • 11

    Lepel een klein toefje van de Biscoff botercrème op een taartplateau. Leg er de eerste laag van de taart op.

  • 12

    Bestrijk met 1/4 van de Biscoff botercrème. Verdeel gelijkmatig met een spatel.

  • 13

    Strooi 1/4 van de Biscoff crumbs op de botercrème. Maak op dezelfde manier de tweede laag van de taart.

  • 14

    Leg er de derde laag van de taart op en bestrijk met botercrème.

  • 15

    Doe wat van de overgebleven botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond om de taart te versieren. 

  • 16

    Zet de taart in de koelkast om de botercrème te laten opstijven. 

  • 17

    Bestrijk de taart met licht gesmolten Biscoff speculoospasta. Laat de pasta voorzichtig van de randen afdruipen. 

  • 18

    Leg een hoopje Biscoff crumbs bovenop de taart en werk de randen met behulp van een spuitzak af met toefjes botercrème.

  • 19

    Versier de zijkant van de taart naar wens met Biscoff crumbs.

  • 20

    Werk af met een Biscoff koekje voor de ultieme final touch.

Ontdek hier meer recepten

Biscoff Panna Cotta
Een heerlijke panna cotta met een Biscoff twist. Een klassiek laagje vanille met daarboven een heerlijk laagje Biscoff. 
Versierde Biscoff Donuts

Verras je klanten met deze heerlijke donuts versierd met Biscoff

Biscoff sheet cake

Een vierkant stukje Biscoff taart is de perfecte verwennerij bij elk kopje koffie