Ingrediënten
- 500 g Biscoff crumbs
- 600 g Biscoff speculoospasta
- 12 eieren
- 120 g suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 650 ml slagroom
Klaar in 10 stappen
-
1
Week de gelatineblaadjes in water.
-
2
Meng in een grote kom de eierdooiers en de suiker tot een lichte crème. Klop ongeveer 5 minuten op hoge snelheid tot je een romig mengsel hebt dat verdubbeld of verdrievoudigd is in omvang.
-
3
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en zet opzij.
-
4
Klop in een aparte kom de room tot de consistentie van slagroom en zet opzij.
-
5
Smelt de Biscoff speculoospasta ongeveer 20 seconden in de magnetron. Doe vervolgens bij het ei-suikermengsel.
-
6
Doe een scheutje room in een kleine steelpan en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Verwarm op een middelhoog vuur tot de gelatine gesmolten is. Meng dit ook voorzichtig door het Biscoff mengsel.
-
7
Spatel de slagroom voorzichtig door het Biscoff mengsel.
-
8
Spatel vervolgens ook de eiwitten voorzichtig door het Biscoff mengsel.
-
9
Bedek de bodem van de serveerglaasjes met een laagje Biscoff crumbs. Giet de mousse erin. Voeg naar wens halverwege het glaasje een extra laagje Biscoff crumbs toe en vul verder aan met de mousse. Laat 5-6 uur afkoelen in de koelkast.
-
10
Werk de glaasjes met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond af met een toefje Biscoff speculoospasta.
Ontdek hier meer recepten
Biscoff Blondie
Heerlijke Biscoff blondies gemaakt met witte chocoladedruppels, Biscoff speculoospasta en Biscoff koekjes: zó lekker dat je klanten zeker en vast zullen terugkomen voor meer!
Biscoff Panna Cotta
Ultieme Biscoff cheesecake
De combinatie van cheesecake en biscoff is een match made in heaven. We zijn er dan ook van overtuigd dat je klanten dol zullen zijn op dit recept!