Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bloem
- 200 g suiker
- 200 g boter
- 4 eieren
Laag:
- 4-5 el Biscoff speculoospasta
Topping:
- 100 g Biscoff speculooaspasta + 4 el extra
- 100 g roomkaas
- 20 g room 40 % vet
Klaar in 8 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk een hartvormige springvorm met gesmolten boter en bestuif met bloem.
-
2
Klop de eieren met de suiker schuimig, smelt de boter en voeg toe aan de eieren, meng tot alles gemengd is.
-
3
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het beslag.
-
4
Vul de hartvormige cakevorm voor 3/4e met het beslag en plaats hem vervolgens 30 tot 35 minuten in de oven.
-
5
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.
-
6
Laat volledig afkoelen voordat je de cake in de lengte doormidden snijdt, zodat je twee hartvormige cakes hebt. Besmeer de onderste taart met 4 eetlepels speculoospasta en leg de andere helft erop.
-
7
Meng met een lepel 100 g speculoospasta met de roomkaas en de room en doe dit in een spuitzak met uw favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.
-
8
Spuit een patroon rond de zijkanten van de taart (zie afbeelding). Smelt de resterende 4 eetlepels Biscoff speculoospasta in de magnetron en voeg deze toe aan het midden van de cake om de bovenste laag volledig te bedekken.Serveren maar!
Ontdek hier meer recepten
Valentijnsdag truffels met Biscoff
Verras uw klanten op Valentijnsdag met deze goddelijke Biscoff-truffels, waarbij romige Biscoff en witte chocolade samenkomen voor pure verwennerij
Witte chocolade truffels met Biscoff
Heerlijke witte chocolade truffels met een biscoff touch: de ultieme verwenning voor elk feestelijk evenement.