Biscoff's Tulband cake

Deze prachtige tulband cake zal van iedereen aandacht krijgen tijdens de feestadgen. Mooi en heerlijk dankzij de biscoff-touch.

Ingrediënten

8-10 porties
  • 360 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 230 g ongezouten boter, kamertemperatuur 
  • 230 g roomkaas, kamertemperatuur 
  • 350 g kristalsuiker
  • 6 grote eieren, kamertemperatuur 
  • 1 el vanille extract
  • 200 ml volle melk

Topping:

  • 6 el Biscoff speculoospasta
  • 2 Biscoff speculooskoekjes, verkruimeld

Klaar in 10 stappen

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout.

  • 3

    Gebruik een keukenmixer in een andere grote mengkom om de boter en roomkaas tot een gladde massa te kloppen. Voeg suiker toe en klop op gemiddelde snelheid tot het licht en luchtig is (ongeveer 5 minuten).

  • 4

    Voeg 3 eieren toe, 1 voor 1, en klop tot ze volledig zijn opgenomen voordat je nog eens 1 toevoegt. Voeg na het toevoegen van 3 eieren 3 eetlepels van het bloemmengsel toe. Ga door met het toevoegen van de andere 3 eieren, 1 voor 1. Klop de vanille erdoor.

  • 5

    Voeg ⅓ van het bloemmengsel toe en meng op lage snelheid tot het gemengd is. Voeg de helft van de melk toe en meng tot het gemengd is. Herhaal dit, afgewisseld met de rest van het bloemmengsel en de melk.

  • 6

    Vet de ​​tulbandvorm van 24 cm in met boter of bakspray en bestuif met bloem.

  • 7

    Giet het cakebeslag in de pan en tik een paar keer zachtjes op het aanrecht om het beslag te laten bezinken.

  • 8

    Bak gedurende 45 minuten of tot ze goudbruin zijn en een satéprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.

  • 9

    Laat 20 minuten afkoelen in de pan. Keer het om op een koelrek en laat het volledig afkoelen.

  • 10

    Smelt de speculoospasta tot hij vloeibaar is, giet deze over de taart en decoreer met gemalen speculooskoekjes.

ONTDEK HIER MEER RECEPTEN

kersttaart met Biscoff

Pronk met dit eenvoudige, maar oogverblindende dessert tijdens de feestadagen. Eindelijk een boom die gegeten kan worden!

No bake appel-roomtaart met Biscoff

Maak je klaar voor de herfst! Deze no-bake romige appel- en biscofftaart is heerlijk tijdens de steeds kortere dagen.