Biscoff rolls

Groot, zacht, heerlijk en getopt met creamy biscoff speculooaspasta & koekkruimels. Deze rolls zullen iedereen verbazen!

Ingrediënten

Voor12 rollen

Deeg:

  • 560 g bloem + extra voor bestuiven
  • 240 g warme melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 70 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 10 g droge gist
  • 2 eieren
  • 2 tl zout
  • 1/4 tl baking soda


Vulling:

  • 150 g Biscoff spculooskoekjes, vermalen (of kan-en-klare Biscoff speculooskoekkruimels)
  • 150 g bruine suiker
  • 100 g ongezouten boter, gesmolten


Topping:

  • 4-5 el Biscoff speculoospasta, gesmolten
  • 2 tl poedersuiker

Klaar in 9 stappen

  • 1

    Giet de warme melk in de kom van een keukenmixer (met gardeopzet) en strooi de gist erover. Meng met een lepel en laat 5 minuten staan ​​tot het schuimt. Voeg de eieren, boter en suiker toe. Meng tot gecombineerd.

  • 2

    Verwijder de garde en plaats de deeghaak. Voeg het zout en de bloem in gedeelten toe (begin met 3/4 van de bloem. Voeg alleen als het nodig is de rest toe). Kneed op de hoogste stand gedurende 7-10 minuten. Het deeg moet plakkerig zijn en nog steeds aan de zijkanten van de kom blijven plakken. Dat is geen probleem! Laat je op dit moment niet verleiden om meer bloem toe te voegen.

  • 3

    Spuit een grote kom in met bakspray. Voeg het deeg toe en dek af met een handdoek. Zet het op een warme plaats en laat het deeg dubbel zo groot rijzen (30-45 min.).

  • 4

    Combineer de gemalen Biscoff speculooskoekjes met de bruine suiker en de gesmolten boter.

  • 5

    Bebloem je werkblad en rol het deeg uit met een deegroller, in een rechthoekige vorm. Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bovenkant met een spatel (laat een kleine opening aan de onderkant van je deeg leeg, want het deeg blijft aan zichzelf plakken en je zou aan het eind betere wervelingen moeten krijgen). Rol het deeg (beginnend aan het lange uiteinde) strak vanaf de bovenkant naar je toe tot een mooie gelijkmatige rol.

  • 6

    Snij met een scherp mes in 12 gelijkmatige stukken en leg ze op een ingevette ovenschaal (optioneel: in de vorm van een kerstboom). Dek de pan af en laat de broodjes dubbel zo groot rijzen (20-30 min).

  • 7

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  • 8

    Zet 20-25 minuten in de oven tot de broodjes lichtbruin zijn en de middelste broodjes gaar zijn. Haal ze eruit en laat ze een beetje afkoelen.

  • 9

    Verwarm de speculoospasta in de magnetron tot hij vloeibaar is. Giet of verdeel over de broodjes. Serveer terwijl het nog warm is met poedersuiker!

ONTDEK HIER MEER RECEPTEN

Biscoff's Tulband cake

Deze prachtige tulband cake zal van iedereen aandacht krijgen tijdens de feestadgen. Mooi en heerlijk dankzij de biscoff-touch.