Open appeltaart met Lotus Biscoff

45 minuten, bereiden in 7 stappen

Geef een eigentijdse draai aan grootmoeders klassieke appeltaart met Lotus Biscoff - The Original Speculoos en til het naar een hoger niveau. Ongeveer ter hoogte van de zevende hemel.

Zutaten Apfelkuchen mit Lotus Biscoff

Voor 6 personen

• 250 g bloem
• 130 g suiker
• 175 g zachte boter
• 4 tl gemalen kaneel
• 2 eieren
• 1 kg appels
• 250 g Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes

  • 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  • 2

     Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.

  • 3

    Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.

  • 4

    Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Bestrooi met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

  • 5

    Vul de taartvorm met de appels.

  • 6

    Rol de rest van het deeg uit, snijd er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.

  • 7

    Klop het laatste ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Zutaten Apfelkuchen mit Lotus Biscoff
Stap
01
07

Open appeltaart met Lotus Biscoff

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap
02
07

Open appeltaart met Lotus Biscoff

 Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.

Stap
03
07

Open appeltaart met Lotus Biscoff

Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.

Stap
04
07

Open appeltaart met Lotus Biscoff

Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Bestrooi met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).

Stap
05
07

Open appeltaart met Lotus Biscoff

Vul de taartvorm met de appels.

Stap
06
07

Open appeltaart met Lotus Biscoff

Rol de rest van het deeg uit, snijd er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.

Stap
07
07

Open appeltaart met Lotus Biscoff

Klop het laatste ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.

Vorige
Volgende