Appeltaart met Lotus Biscoff

45 minuten, bereiden in 5 stappen

Als de heerlijke geur het huis vult, weet je dat appeltaart en Lotus Biscoff - The Original Speculoos bij elkaar horen. Het verrukkelijke aroma dat opstijgt uit je oven creëert op slag een feestelijke sfeer.

Zutaten Apfeltarte mit Lotus Biscoff

Voor 6 personen

Voor het deeg:

  • 225 gr bloem
  • 150 gr roomboter, koud, in kleine blokjes
  • 110 gr suiker
  • Snuf zout
  • 1 ei, losgeklopt

Voor de vulling:

  • 750 gr stevige friszure appels (Elstar)
  • ½ eetlepel kaneel
  • 150 gr Lotus Bisco! koekjes, fijngemalen (± 19 koekjes)

Voor de topping:

  • 60 gr Lotus Biscoff pasta
  • 50 gr Lotus Biscoff koekjes (± 6 koekjes)

 

  • 1

    Wrijf met je vingers de boter door de bloem, suiker en zout tot een grof kruimeldeeg. Voeg een eetlepel ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg 100 gr deeg in de koelkast. Druk net iets minder dan de helft van het overgebleven deeg uit over de bodem van de springvorm. Maak met de rest van het deeg een opstaande rand van een kleine 4 cm hoog. Zet de springvorm in de koelkast.

  • 2

    Schil de appels, snij in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes of schijfjes. Bestrooi met de kaneel en hussel door elkaar.

  • 3

    Verdeel de fijngemalen Lotus Biscoff koekjes over de bodem van de springvorm en vul met de gesneden appel. Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Bestrijk het zichtbare deeg voorzichtig met losgeklopt ei.

  • 4

    Plaats de appeltaart in het midden van een op 200ºC boven- en onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na ± 50 minuten de temperatuur terug naar 180ºC en bak in ± 10 minuten gaar en goudbruin af. Geef eventueel nog 10-15 minuten uitsluitend onderwarmte om de bodem extra te garen. Neem de appeltaart uit de oven, laat 20 minuten afkoelen in de vorm en verw"der voorzichtig de ring. Laat verder afkoelen.

  • 5

    Klop de slagroom met de suiker stijf en schep er de fijngemalen koekjes door. Doe de Lotus Biscoff pasta in een spuitzakje of ziplock zakje waar je een puntje vanaf knipt. Kneed met je vingers door om de pasta zachter te maken. Snij de appeltaart in punten, spuit dotten Lotus Biscoff pasta in/tussen de bovenkant van de vulling en bestrooi naar keuze met verkruimelde Lotus Biscoff koekjes. Schep een dot slagroom op of naast de punten en geniet!

Zutaten Apfeltarte mit Lotus Biscoff
Stap
01
05

Appeltaart met Lotus Biscoff

Wrijf met je vingers de boter door de bloem, suiker en zout tot een grof kruimeldeeg. Voeg een eetlepel ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg 100 gr deeg in de koelkast. Druk net iets minder dan de helft van het overgebleven deeg uit over de bodem van de springvorm. Maak met de rest van het deeg een opstaande rand van een kleine 4 cm hoog. Zet de springvorm in de koelkast.

Stap
02
05

Appeltaart met Lotus Biscoff

Schil de appels, snij in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes of schijfjes. Bestrooi met de kaneel en hussel door elkaar.

Stap
03
05

Appeltaart met Lotus Biscoff

Verdeel de fijngemalen Lotus Biscoff koekjes over de bodem van de springvorm en vul met de gesneden appel. Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Bestrijk het zichtbare deeg voorzichtig met losgeklopt ei.

Stap
04
05

Appeltaart met Lotus Biscoff

Plaats de appeltaart in het midden van een op 200ºC boven- en onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na ± 50 minuten de temperatuur terug naar 180ºC en bak in ± 10 minuten gaar en goudbruin af. Geef eventueel nog 10-15 minuten uitsluitend onderwarmte om de bodem extra te garen. Neem de appeltaart uit de oven, laat 20 minuten afkoelen in de vorm en verw"der voorzichtig de ring. Laat verder afkoelen.

Stap
05
05

Appeltaart met Lotus Biscoff

Klop de slagroom met de suiker stijf en schep er de fijngemalen koekjes door. Doe de Lotus Biscoff pasta in een spuitzakje of ziplock zakje waar je een puntje vanaf knipt. Kneed met je vingers door om de pasta zachter te maken. Snij de appeltaart in punten, spuit dotten Lotus Biscoff pasta in/tussen de bovenkant van de vulling en bestrooi naar keuze met verkruimelde Lotus Biscoff koekjes. Schep een dot slagroom op of naast de punten en geniet!

Vorige
Volgende
Open appeltaart met Lotus Biscoff

Geef een eigentijdse draai aan grootmoeders klassieke appeltaart met Lotus Biscoff - The Original Speculoos en til het naar een hoger niveau. Ongeveer ter hoogte van de zevende hemel.

Chocoladeterrine met Lotus Biscoff

Deze lekkernij brengt je laag na laag in verrukking.  Ook al is deze lasagne van chocolade en Lotus Biscoff - The Original Speculoos verrassend makkelijk te bereiden, scoren doe je zeker.