« Overal ter wereld genieten mensen van de unieke smaak van Lotus Speculoos. »

- JAN BOONE, CEO -

De authentieke gekaramelliseerde smaak van Lotus Speculoos wordt gewaardeerd door jong en oud van over de hele wereld. Daar zijn we bij Lotus Bakeries bijzonder trots op. Het motiveert ons om dezelfde hoge normen toe te passen als in het begin, met dezelfde toewijding en vakmanschap.
Over ons

Het pure ambacht van Bakker Boone

In 1932 maakte de Belgische bakker Jan Boone Sr. een gekaramelliseerd koekje met niets meer dan natuurlijke ingrediënten. Hij noemde het Lotus, naar de bloem die symbool staat voor zuiverheid.

Enkele van onze speculoos ingrediënten

Koffie + Lotus
= de perfecte match

In de jaren ’50 begon bakker Boone met het individueel verpakken van zijn Speculoos koekjes. Hij introduceerde deze koekjes in horecazaken als ‘hét koekje voor bij de koffie’. Het concept sloeg aan, want koffie en Lotus Speculoos vullen elkaar aan. Ze boosten elkaars smaak en vormen zo het perfecte duo.

Een kopje koffie heeft een koekje vast

Lotus Speculoos verovert de wereld

De populariteit van Lotus Speculoos steeg enorm over de jaren én grenzen heen. Van een caffè latte tot een espresso-to-go: wereldwijd vragen koffiedrinkers naar Lotus Speculoos. Internationaal wordt het koekje Lotus Biscoff genoemd, een samentrekking van ‘Biscuit with coffee’.

Kind steelt uit de koekjespot

Some things never change… gelukkig!

Vandaag is Lotus Bakeries nog altijd een familiebedrijf. De ingrediënten van onze speculoos zijn nog altijd even puur, de smaak even uniek en het koekje even knapperig. Jaarlijks rollen er 6 miljard Lotus Speculooskoekjes uit de oven. Daar wordt op 6 continenten van gesmuld.

Speculooskoekjes

Meer dan alleen maar een koekje

Intussen is speculoos veel meer dan een koekje voor bij de koffie. Creatieve chefs gebruiken het ook als ingrediënt in de keuken. Bijvoorbeeld in verrukkelijke desserts als tiramisu of speculoosmousse.

Decoratieve lepels en spatels

In goed gezelschap

Door de jaren heen kregen onze speculoos koekjes er smakelijk gezelschap bij: Speculoospasta, Speculoosijs, … Stuk voor stuk heerlijke specialiteiten om van te genieten!

Meisje eet speculoospasta