Ingrediënten
- 500 g Biscoff speculoospasta
- 400 g Biscoff koekjes (grof verkruimeld)
- 300 g donkere chocolade
- 375 g ongezouten boter
- 450 g suiker
- 6 eieren (kamertemperatuur)
- 110 g cacaopoeder
- 100 g bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 50 g donkere chocolade
Klaar in 13 stappen
- 
                1Verwarm de oven voor op 170°C. 
- 
                2Smelt de chocolade en de boter samen au bain-marie. 
- 
                3Doe de eieren in een grote kom en klop tot een lichte en luchtige massa. 
- 
                4Voeg de suiker toe en meng tot een schuimige massa. Doe het gesmolten chocolademengsel bij de eieren. 
- 
                5Zeef in een andere kom de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout. Spatel dit mengsel voorzichtig door de eieren. Meng niet te lang. 
- 
                6Verkruimel de Biscoff koekjes grof en spatel ze voorzichtig door het mengsel. 
- 
                7Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het glad met een spatel. 
- 
                8Bak de brownie 25-30 minuten in de oven. 
- 
                9Laat afkoelen in de bakvorm, bij voorkeur op een rooster zodat er lucht onderdoor kan. 
- 
                10Haal uit de bakvorm. Smeer een dikke laag Biscoff speculoospasta over de brownie. Smelt intussen de donkere chocolade au bain-marie. 
- 
                11Werk af met dunne lijntjes gesmolten donkere chocolade. Gebruik hiervoor een lepel of kleine spuitzak. 
- 
                12Ga met een satéprikker of tandenstoker heen en weer over de Biscoff speculoospasta en chocolade om een veermotief te creëren. 
- 
                13Laat de brownie volledig afkoelen in de koelkast. 
  
        
    
                  Discover more recipes
          
  
      Heerlijke koekjes boordevol Biscoff
Een Biscoff koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff speculoospasta en met een Biscoff koekje erbovenop?
Biscoff Panna Cotta
Biscoff Mousse
We kennen allemaal de klassieke chocolademousse, maar hier is een Biscoff versie: smeuïg en overheerlijk!
 
   
 
