Ingrediënten
Koekje:
- 280 g bloem
- ½ tl natriumbicarbonaat
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl grof zout
- 110 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 180 g Biscoff speculoospasta
- 200 g bruine suiker
- 105 g suiker
- 1 ei+ 1 eierdooier
Versiering:
- Biscoff koekjes
- 400 g Biscoff speculoospasta
Klaar in 10 stappen
- 
                1Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
- 
                2Meng alle droge ingrediënten. Doe de bloem, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout in een kom. Meng goed en zet opzij. 
- 
                3Meng de boter en de Biscoff speculoospasta in een aparte kom tot het mengsel een homogene kleur heeft. 
- 
                4Voeg vervolgens de bruine en witte suiker toe en meng nog eens 3 minuten. 
- 
                5Voeg de eieren toe en meng goed. Schraap indien nodig met een spatel de zijkanten van de kom. 
- 
                6Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Meng niet te lang. 
- 
                7Gebruik een ijsschep om de koekjes te maken (één grote schep per koekje). Rol balletjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. 
- 
                8Bak gedurende 12-14 minuten, tot de randen van de koekjes krokant worden. Het is beter om de koekjes iets te weinig dan te lang te bakken. 
- 
                9Haal de koekjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen. Laat verder afkoelen op een rooster. 
- 
                10Lepel op elk koekje vervolgens ongeveer 1 el van de Biscoff speculoospasta. (Smelt de Biscoff speculoospasta ongeveer 30 seconden in de magnetron als de pasta te hard is.) Werk af met Biscoff crumbs en een Biscoff koekje. 
  
        
    
                  Ontdek hier meer recepten
          
  
      Versierde Biscoff Donuts
Verras je klanten met deze heerlijke donuts versierd met Biscoff
Biscoff Mousse
We kennen allemaal de klassieke chocolademousse, maar hier is een Biscoff versie: smeuïg en overheerlijk!
 
   
 
