Ingrediënten
- 500 g Biscoff crumbs
- 600 g Biscoff speculoospasta
- 12 eieren
- 120 g suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 650 ml slagroom
Klaar in 10 stappen
- 
                1Week de gelatineblaadjes in water. 
- 
                2Meng in een grote kom de eierdooiers en de suiker tot een lichte crème. Klop ongeveer 5 minuten op hoge snelheid tot je een romig mengsel hebt dat verdubbeld of verdrievoudigd is in omvang. 
- 
                3Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en zet opzij. 
- 
                4Klop in een aparte kom de room tot de consistentie van slagroom en zet opzij. 
- 
                5Smelt de Biscoff speculoospasta ongeveer 20 seconden in de magnetron. Doe vervolgens bij het ei-suikermengsel. 
- 
                6Doe een scheutje room in een kleine steelpan en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Verwarm op een middelhoog vuur tot de gelatine gesmolten is. Meng dit ook voorzichtig door het Biscoff mengsel. 
- 
                7Spatel de slagroom voorzichtig door het Biscoff mengsel. 
- 
                8Spatel vervolgens ook de eiwitten voorzichtig door het Biscoff mengsel. 
- 
                9Bedek de bodem van de serveerglaasjes met een laagje Biscoff crumbs. Giet de mousse erin. Voeg naar wens halverwege het glaasje een extra laagje Biscoff crumbs toe en vul verder aan met de mousse. Laat 5-6 uur afkoelen in de koelkast. 
- 
                10Werk de glaasjes met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond af met een toefje Biscoff speculoospasta. 
  
        
    
                  Ontdek hier meer recepten
          
  
      Heerlijke koekjes boordevol Biscoff
Een Biscoff koekje smaakt altijd, maar wat dacht je van zelf gebakken koekjes boordevol Biscoff speculoospasta en met een Biscoff koekje erbovenop?
Biscoff Latte
Twee shots espresso, gestoomde melk en heel veel Biscoff speculoospasta: de ultieme latte.
 
   
 
