LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Een stuk Lotus Biscoff cake is de perfecte verwennerij voor bij elk kopje koffie.
Taart:
- 320 g lichtbruine suiker
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 210 g Lotus Biscoff spread
- 170 g yoghurt op kamertemperatuur
- 180 ml plantaardige olie
- 3 tl vanille-extract
- 1 tl zout
- 300 g bloem
- 1,5 tl bakpoeder
Decoratie:
- 450 g Lotus Biscoff spread
- 75 g Lotus Biscoff koekkruimels
- 40 g witte chocolade (fijngehakt)
- 14 Lotus Biscoff koekjes
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
-
2
Klop de suiker met de eieren 1 minuut tot het luchtig wordt.
-
3
Klop je Lotus Biscoff spread erdoor. Laat eventueel de Lotus Biscoff spread eerst 15 seconden smelten in de magnetron.
-
4
Voeg de yoghurt, olie, vanille-extract en zout toe en klop nogmaals tot een gladde massa.
-
5
Schakel nu over naar het paddle-opzetstuk van de keukenmixer. Zeef de bloem, bakpoeder en kruiden en mix tot een gladde massa.
-
6
Giet het mengsel in je bakvorm en bak 30-35 minuten. Een in het midden gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen.
-
7
Laat 20 minuten afkoelen in de vorm, haal het er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
-
8
Eenmaal volledig afgekoeld, kun je de Lotus Biscoff spread met een spatel op de bovenkant uitsmeren. Als je wilt, kun je een mooi wervelpatroon maken. Strooi er vervolgens de Lotus Biscoff koekkruimels en wat fijngehakte witte chocolade over.
-
9
Snijd de cheesecake in vierkante stukken en bedek elk stuk met een Lotus Biscoff koekje.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Klop de suiker met de eieren 1 minuut tot het luchtig wordt.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Klop de suiker met de eieren 1 minuut tot het luchtig wordt.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Klop je Lotus Biscoff spread erdoor. Laat eventueel de Lotus Biscoff spread eerst 15 seconden smelten in de magnetron.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Klop je Lotus Biscoff spread erdoor. Laat eventueel de Lotus Biscoff spread eerst 15 seconden smelten in de magnetron.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Voeg de yoghurt, olie, vanille-extract en zout toe en klop nogmaals tot een gladde massa.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Voeg de yoghurt, olie, vanille-extract en zout toe en klop nogmaals tot een gladde massa.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Schakel nu over naar het paddle-opzetstuk van de keukenmixer. Zeef de bloem, bakpoeder en kruiden en mix tot een gladde massa.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Schakel nu over naar het paddle-opzetstuk van de keukenmixer. Zeef de bloem, bakpoeder en kruiden en mix tot een gladde massa.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Giet het mengsel in je bakvorm en bak 30-35 minuten. Een in het midden gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Giet het mengsel in je bakvorm en bak 30-35 minuten. Een in het midden gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Laat 20 minuten afkoelen in de vorm, haal het er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Laat 20 minuten afkoelen in de vorm, haal het er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Eenmaal volledig afgekoeld, kun je de Lotus Biscoff spread met een spatel op de bovenkant uitsmeren. Als je wilt, kun je een mooi wervelpatroon maken. Strooi er vervolgens de Lotus Biscoff koekkruimels en wat fijngehakte witte chocolade over.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Eenmaal volledig afgekoeld, kun je de Lotus Biscoff spread met een spatel op de bovenkant uitsmeren. Als je wilt, kun je een mooi wervelpatroon maken. Strooi er vervolgens de Lotus Biscoff koekkruimels en wat fijngehakte witte chocolade over.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Snijd de cheesecake in vierkante stukken en bedek elk stuk met een Lotus Biscoff koekje.
LOTUS BISCOFF PLAATTAART
Snijd de cheesecake in vierkante stukken en bedek elk stuk met een Lotus Biscoff koekje.