LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
De schoonheid van deze cake trekt meteen de aandacht, maar de heerlijke Lotus Biscoff-smaak zorgt ervoor dat het smaakt naar meer.
Taart:
- 100 g verkruimelde Lotus Biscoff koekjes
- 75 g Lotus Biscoff spread
- 400 g meel
- 3 tl bakpoeder
- 1½ tl zout
- 340 ml volle melk
- 110 g zure room
- 110 ml plantaardige olie
- 4 eieren (kamertemperatuur)
- 30 g suiker
- 230 g boter (kamertemperatuur)
Botercreme:
- 600 g boter (kamertemperatuur)
- 600 g poedersuiker
- 190 g Lotus Biscoff spread
- 3/4 tl zout
- 7 eetlepels slagroom
Decoratie:
- 250 g verkruimelde Lotus Biscoff koekjes
- 10 eetlepels Lotus Biscoff topping
- Lotus Biscoff-koekje
-
1
Voor de bereiding van de cake, verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20cm met bakpapier.
-
2
Meng de volle melk, plantaardige olie, zout, eieren, zure room en Lotus Biscoff spread in een mengkom.
-
3
Voeg vervolgens in een middelgrote mengkom de bloem, baking soda en bakpoeder toe. Meng met een garde tot een geheel.
-
4
Meng nu de helft van het droge mengsel, de helft van het natte mengsel, de Lotus Biscoff koekkruimels en de boter tot bijna één geheel. Voeg de andere helft van de droge en natte ingrediënten toe en meng er doorheen.
-
5
Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak in ongeveer 25-30 minuten af, of totdat een satéprikker die in de cake is gestoken er schoon uitkomt.
-
6
Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur, je kunt de bakvormen op een rooster zetten zodat er lucht onderdoor kan. Eenmaal afgekoeld, haal je ze uit de vormen.
-
7
Snij nu de bovenkant van de taarten eraf zodat ze plat zijn en dezelfde dikte hebben.
-
8
Voor het maken van de botercrème voeg je de boter, poedersuiker, Lotus Biscoff spread en room toe aan een kom.
-
9
Meng met een handmixer gedurende een paar minuten totdat de botercrème licht van kleur en romig van textuur is.
-
10
Nu kan de cake in elkaar gezet worden. Voeg eerst een klein kloddertje van de Lotus Biscoff botercrème toe aan het oppervlak waar je op gaat bouwen. Leg de eerste cakelaag over de glazuurpunt.
-
11
Bedek de eerste cakelaag met 1/4 van de Lotus Biscoff botercrème en creëer een egale laag met een spatel of palletmes. Verdeel vervolgens 1/4 van de Lotus Biscoff kruimels over de botercrème. Herhaal deze stap voor de tweede cakelaag.
-
12
Bedek de cake met de derde cakelaag en bedek de gehele cake met een laag botercrème.
-
13
Zet de cake in de koelkast zodat de botercrème kan verstevigen.
-
14
Gebruik licht gesmolten Lotus Biscoff spread om de spread voorzichtig van de randen af te laten druppelen.
-
15
Vul de bovenkant met Lotus Biscoff koekkruimels en bedek de cake met stippen botercrème rond de randen met behulp van een spuitzak. Voeg eventueel ook Lotus Biscoff koekkruimels toe aan de onderkant van de cake.
-
16
Maak af met een Lotus Biscoff koekje.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Voor de bereiding van de cake, verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20cm met bakpapier.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Voor de bereiding van de cake, verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 3 ronde bakvormen van 20cm met bakpapier.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Meng de volle melk, plantaardige olie, zout, eieren, zure room en Lotus Biscoff spread in een mengkom.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Meng de volle melk, plantaardige olie, zout, eieren, zure room en Lotus Biscoff spread in een mengkom.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Voeg vervolgens in een middelgrote mengkom de bloem, baking soda en bakpoeder toe. Meng met een garde tot een geheel.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Voeg vervolgens in een middelgrote mengkom de bloem, baking soda en bakpoeder toe. Meng met een garde tot een geheel.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Meng nu de helft van het droge mengsel, de helft van het natte mengsel, de Lotus Biscoff koekkruimels en de boter tot bijna één geheel. Voeg de andere helft van de droge en natte ingrediënten toe en meng er doorheen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Meng nu de helft van het droge mengsel, de helft van het natte mengsel, de Lotus Biscoff koekkruimels en de boter tot bijna één geheel. Voeg de andere helft van de droge en natte ingrediënten toe en meng er doorheen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak in ongeveer 25-30 minuten af, of totdat een satéprikker die in de cake is gestoken er schoon uitkomt.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak in ongeveer 25-30 minuten af, of totdat een satéprikker die in de cake is gestoken er schoon uitkomt.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur, je kunt de bakvormen op een rooster zetten zodat er lucht onderdoor kan. Eenmaal afgekoeld, haal je ze uit de vormen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur, je kunt de bakvormen op een rooster zetten zodat er lucht onderdoor kan. Eenmaal afgekoeld, haal je ze uit de vormen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Snij nu de bovenkant van de taarten eraf zodat ze plat zijn en dezelfde dikte hebben.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Snij nu de bovenkant van de taarten eraf zodat ze plat zijn en dezelfde dikte hebben.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Voor het maken van de botercrème voeg je de boter, poedersuiker, Lotus Biscoff spread en room toe aan een kom.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Voor het maken van de botercrème voeg je de boter, poedersuiker, Lotus Biscoff spread en room toe aan een kom.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Meng met een handmixer gedurende een paar minuten totdat de botercrème licht van kleur en romig van textuur is.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Meng met een handmixer gedurende een paar minuten totdat de botercrème licht van kleur en romig van textuur is.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Nu kan de cake in elkaar gezet worden. Voeg eerst een klein kloddertje van de Lotus Biscoff botercrème toe aan het oppervlak waar je op gaat bouwen. Leg de eerste cakelaag over de glazuurpunt.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Nu kan de cake in elkaar gezet worden. Voeg eerst een klein kloddertje van de Lotus Biscoff botercrème toe aan het oppervlak waar je op gaat bouwen. Leg de eerste cakelaag over de glazuurpunt.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Bedek de eerste cakelaag met 1/4 van de Lotus Biscoff botercrème en creëer een egale laag met een spatel of palletmes. Verdeel vervolgens 1/4 van de Lotus Biscoff kruimels over de botercrème. Herhaal deze stap voor de tweede cakelaag.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Bedek de eerste cakelaag met 1/4 van de Lotus Biscoff botercrème en creëer een egale laag met een spatel of palletmes. Verdeel vervolgens 1/4 van de Lotus Biscoff kruimels over de botercrème. Herhaal deze stap voor de tweede cakelaag.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Bedek de cake met de derde cakelaag en bedek de gehele cake met een laag botercrème.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Bedek de cake met de derde cakelaag en bedek de gehele cake met een laag botercrème.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Zet de cake in de koelkast zodat de botercrème kan verstevigen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Zet de cake in de koelkast zodat de botercrème kan verstevigen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Gebruik licht gesmolten Lotus Biscoff spread om de spread voorzichtig van de randen af te laten druppelen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Gebruik licht gesmolten Lotus Biscoff spread om de spread voorzichtig van de randen af te laten druppelen.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Vul de bovenkant met Lotus Biscoff koekkruimels en bedek de cake met stippen botercrème rond de randen met behulp van een spuitzak. Voeg eventueel ook Lotus Biscoff koekkruimels toe aan de onderkant van de cake.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Vul de bovenkant met Lotus Biscoff koekkruimels en bedek de cake met stippen botercrème rond de randen met behulp van een spuitzak. Voeg eventueel ook Lotus Biscoff koekkruimels toe aan de onderkant van de cake.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Maak af met een Lotus Biscoff koekje.
LOTUS BISCOFF LAYER CAKE
Maak af met een Lotus Biscoff koekje.