Lotus Biscoff Eclair

60 minuten, bereiden in 15 stappen

Maak van jouw koffiemoment een feestje met deze smaakvolle eclairs. Geniet van de combinatie van slagroom, witte chocolade en de overheerlijke Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta.

Ingrediënten Eclairs
  • 250 ml water
  • 250 ml melk
  • 250 g boter
  • 375 g bloem
  • 18 eieren
Ingrediënten Crème suisse – vulling éclair
  • 160 g crème patissier
  • 80 g slagroom
  • 80 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta
Ingrediënten Lotus chocolade – vulling éclair
  • 38 g Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta
  • 33 g witte chocolade
Ingrediënten topping
  • 20 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping
  • 5 g gedroogde framboos
  • 5 g witte chocolade krullen
  • 1

    Bereidingswijze éclairs

    Verwarm de oven voor op 190°C graden.

  • 2

    Doe het water, de melk, de boter en het zout in een pan. Laat de boter smelten en breng het geheel aan de kook.

  • 3

    Haal de pan van het vuur. Voeg de bloem in toe en roer door totdat alle bloem is opgenomen.

  • 4

    Zet de pan op middelhoog vuur en blijf ca. 3 minuten roeren tot de bloem gegaard is. De bloem is gaar wanneer het beslag een zacht sissend geluid en een bal vormt.

  • 5

    Stort het beslag in een kom, roer los met een spatel en laat 5 minuten afkoelen.

  • 6

    Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer steeds goed door. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ei helemaal is opgenomen en let goed op de consistentie van het deeg. Het deeg is klaar zodra het soepel, glas en glanzend is. Het mag niet zo dun zijn dat het deeg uitvloeit.

  • 7

    Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en maak strepen van ongeveer 10 - 12 cm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd er rekening mee dat het beslag nog gaat rijzen, houd voldoende afstand. Bak in ongeveer 30 à 40 minuten gaar in de oven.

  • 8

    BEREIDING Crème suisse en Lotus Biscoff chocolade

    Sla de slagroom stijf en zet koud tot gebruik.

  • 9

    Meng de crème patissier en 2/3 van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta totdat het een egaal mengsel is. Voeg hierna de slagroom toe en meng totdat deze volledig is opgenomen in het mengsel. Schenk de crème suisse vervolgens in een spuitzak met een klein spuitmondje.

  • 10

    Doe de witte chocolade en de overige 1/3 Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een roestvrijstalen kom en smelt de massa ‘au-bain-marie’ totdat het één geheel is.

  • 11

    Stort het mengsel in een bak met vetvrij papier en laat deze opstijven. Zet deze koud tot gebruik.

  • 12

    Samenstellen

    Smelt het Lotus Biscoff chocolade mengsel tot 40°C. Houd dit op kamertemperatuur.

  • 13

    Snijd een klein gaatje in de éclair en vul via dit gat de eclair met de crème suisse.

  • 14

    Dip nu de éclair in het Lotus Biscoff chocolade mengsel en leg op een plaat om te harden.

  • 15

    Garneer de eclair met dunne lijntjes Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping, gedroogde framboos en wit chocolade schaafsel.

Stap
01
15

Lotus Biscoff Eclair

Bereidingswijze éclairs

Verwarm de oven voor op 190°C graden.

Stap
02
15

Lotus Biscoff Eclair

Doe het water, de melk, de boter en het zout in een pan. Laat de boter smelten en breng het geheel aan de kook.

Stap
03
15

Lotus Biscoff Eclair

Haal de pan van het vuur. Voeg de bloem in toe en roer door totdat alle bloem is opgenomen.

Stap
04
15

Lotus Biscoff Eclair

Zet de pan op middelhoog vuur en blijf ca. 3 minuten roeren tot de bloem gegaard is. De bloem is gaar wanneer het beslag een zacht sissend geluid en een bal vormt.

Stap
05
15

Lotus Biscoff Eclair

Stort het beslag in een kom, roer los met een spatel en laat 5 minuten afkoelen.

Stap
06
15

Lotus Biscoff Eclair

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer steeds goed door. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ei helemaal is opgenomen en let goed op de consistentie van het deeg. Het deeg is klaar zodra het soepel, glas en glanzend is. Het mag niet zo dun zijn dat het deeg uitvloeit.

Stap
07
15

Lotus Biscoff Eclair

Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en maak strepen van ongeveer 10 - 12 cm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd er rekening mee dat het beslag nog gaat rijzen, houd voldoende afstand. Bak in ongeveer 30 à 40 minuten gaar in de oven.

Stap
08
15

Lotus Biscoff Eclair

BEREIDING Crème suisse en Lotus Biscoff chocolade

Sla de slagroom stijf en zet koud tot gebruik.

Stap
09
15

Lotus Biscoff Eclair

Meng de crème patissier en 2/3 van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta totdat het een egaal mengsel is. Voeg hierna de slagroom toe en meng totdat deze volledig is opgenomen in het mengsel. Schenk de crème suisse vervolgens in een spuitzak met een klein spuitmondje.

Stap
10
15

Lotus Biscoff Eclair

Doe de witte chocolade en de overige 1/3 Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een roestvrijstalen kom en smelt de massa ‘au-bain-marie’ totdat het één geheel is.

Stap
11
15

Lotus Biscoff Eclair

Stort het mengsel in een bak met vetvrij papier en laat deze opstijven. Zet deze koud tot gebruik.

Stap
12
15

Lotus Biscoff Eclair

Samenstellen

Smelt het Lotus Biscoff chocolade mengsel tot 40°C. Houd dit op kamertemperatuur.

Stap
13
15

Lotus Biscoff Eclair

Snijd een klein gaatje in de éclair en vul via dit gat de eclair met de crème suisse.

Stap
14
15

Lotus Biscoff Eclair

Dip nu de éclair in het Lotus Biscoff chocolade mengsel en leg op een plaat om te harden.

Stap
15
15

Lotus Biscoff Eclair

Garneer de eclair met dunne lijntjes Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping, gedroogde framboos en wit chocolade schaafsel.

Vorige
Volgende