Lotus Biscoff Eclair
Maak van jouw koffiemoment een feestje met deze smaakvolle eclairs. Geniet van de combinatie van slagroom, witte chocolade en de overheerlijke Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta.
Ingrediënten Eclairs
- 250 ml water
- 250 ml melk
- 250 g boter
- 375 g bloem
- 18 eieren
Ingrediënten Crème suisse – vulling éclair
- 160 g crème patissier
- 80 g slagroom
- 80 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta
Ingrediënten Lotus chocolade – vulling éclair
- 38 g Lotus Biscoff - The Original Speculoos pasta
- 33 g witte chocolade
Ingrediënten topping
- 20 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping
- 5 g gedroogde framboos
- 5 g witte chocolade krullen
-
1
Bereidingswijze éclairs
Verwarm de oven voor op 190°C graden.
-
2
Doe het water, de melk, de boter en het zout in een pan. Laat de boter smelten en breng het geheel aan de kook.
-
3
Haal de pan van het vuur. Voeg de bloem in toe en roer door totdat alle bloem is opgenomen.
-
4
Zet de pan op middelhoog vuur en blijf ca. 3 minuten roeren tot de bloem gegaard is. De bloem is gaar wanneer het beslag een zacht sissend geluid en een bal vormt.
-
5
Stort het beslag in een kom, roer los met een spatel en laat 5 minuten afkoelen.
-
6
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer steeds goed door. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ei helemaal is opgenomen en let goed op de consistentie van het deeg. Het deeg is klaar zodra het soepel, glas en glanzend is. Het mag niet zo dun zijn dat het deeg uitvloeit.
-
7
Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en maak strepen van ongeveer 10 - 12 cm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd er rekening mee dat het beslag nog gaat rijzen, houd voldoende afstand. Bak in ongeveer 30 à 40 minuten gaar in de oven.
-
8
BEREIDING Crème suisse en Lotus Biscoff chocolade
Sla de slagroom stijf en zet koud tot gebruik.
-
9
Meng de crème patissier en 2/3 van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta totdat het een egaal mengsel is. Voeg hierna de slagroom toe en meng totdat deze volledig is opgenomen in het mengsel. Schenk de crème suisse vervolgens in een spuitzak met een klein spuitmondje.
-
10
Doe de witte chocolade en de overige 1/3 Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een roestvrijstalen kom en smelt de massa ‘au-bain-marie’ totdat het één geheel is.
-
11
Stort het mengsel in een bak met vetvrij papier en laat deze opstijven. Zet deze koud tot gebruik.
-
12
Samenstellen
Smelt het Lotus Biscoff chocolade mengsel tot 40°C. Houd dit op kamertemperatuur.
-
13
Snijd een klein gaatje in de éclair en vul via dit gat de eclair met de crème suisse.
-
14
Dip nu de éclair in het Lotus Biscoff chocolade mengsel en leg op een plaat om te harden.
-
15
Garneer de eclair met dunne lijntjes Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping, gedroogde framboos en wit chocolade schaafsel.
Lotus Biscoff Eclair
Bereidingswijze éclairs
Verwarm de oven voor op 190°C graden.
Lotus Biscoff Eclair
Bereidingswijze éclairs
Verwarm de oven voor op 190°C graden.
Lotus Biscoff Eclair
Doe het water, de melk, de boter en het zout in een pan. Laat de boter smelten en breng het geheel aan de kook.
Lotus Biscoff Eclair
Doe het water, de melk, de boter en het zout in een pan. Laat de boter smelten en breng het geheel aan de kook.
Lotus Biscoff Eclair
Haal de pan van het vuur. Voeg de bloem in toe en roer door totdat alle bloem is opgenomen.
Lotus Biscoff Eclair
Haal de pan van het vuur. Voeg de bloem in toe en roer door totdat alle bloem is opgenomen.
Lotus Biscoff Eclair
Zet de pan op middelhoog vuur en blijf ca. 3 minuten roeren tot de bloem gegaard is. De bloem is gaar wanneer het beslag een zacht sissend geluid en een bal vormt.
Lotus Biscoff Eclair
Zet de pan op middelhoog vuur en blijf ca. 3 minuten roeren tot de bloem gegaard is. De bloem is gaar wanneer het beslag een zacht sissend geluid en een bal vormt.
Lotus Biscoff Eclair
Stort het beslag in een kom, roer los met een spatel en laat 5 minuten afkoelen.
Lotus Biscoff Eclair
Stort het beslag in een kom, roer los met een spatel en laat 5 minuten afkoelen.
Lotus Biscoff Eclair
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer steeds goed door. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ei helemaal is opgenomen en let goed op de consistentie van het deeg. Het deeg is klaar zodra het soepel, glas en glanzend is. Het mag niet zo dun zijn dat het deeg uitvloeit.
Lotus Biscoff Eclair
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer steeds goed door. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ei helemaal is opgenomen en let goed op de consistentie van het deeg. Het deeg is klaar zodra het soepel, glas en glanzend is. Het mag niet zo dun zijn dat het deeg uitvloeit.
Lotus Biscoff Eclair
Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en maak strepen van ongeveer 10 - 12 cm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd er rekening mee dat het beslag nog gaat rijzen, houd voldoende afstand. Bak in ongeveer 30 à 40 minuten gaar in de oven.
Lotus Biscoff Eclair
Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en maak strepen van ongeveer 10 - 12 cm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd er rekening mee dat het beslag nog gaat rijzen, houd voldoende afstand. Bak in ongeveer 30 à 40 minuten gaar in de oven.
Lotus Biscoff Eclair
BEREIDING Crème suisse en Lotus Biscoff chocolade
Sla de slagroom stijf en zet koud tot gebruik.
Lotus Biscoff Eclair
BEREIDING Crème suisse en Lotus Biscoff chocolade
Sla de slagroom stijf en zet koud tot gebruik.
Lotus Biscoff Eclair
Meng de crème patissier en 2/3 van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta totdat het een egaal mengsel is. Voeg hierna de slagroom toe en meng totdat deze volledig is opgenomen in het mengsel. Schenk de crème suisse vervolgens in een spuitzak met een klein spuitmondje.
Lotus Biscoff Eclair
Meng de crème patissier en 2/3 van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta totdat het een egaal mengsel is. Voeg hierna de slagroom toe en meng totdat deze volledig is opgenomen in het mengsel. Schenk de crème suisse vervolgens in een spuitzak met een klein spuitmondje.
Lotus Biscoff Eclair
Doe de witte chocolade en de overige 1/3 Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een roestvrijstalen kom en smelt de massa ‘au-bain-marie’ totdat het één geheel is.
Lotus Biscoff Eclair
Doe de witte chocolade en de overige 1/3 Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een roestvrijstalen kom en smelt de massa ‘au-bain-marie’ totdat het één geheel is.
Lotus Biscoff Eclair
Stort het mengsel in een bak met vetvrij papier en laat deze opstijven. Zet deze koud tot gebruik.
Lotus Biscoff Eclair
Stort het mengsel in een bak met vetvrij papier en laat deze opstijven. Zet deze koud tot gebruik.
Lotus Biscoff Eclair
Samenstellen
Smelt het Lotus Biscoff chocolade mengsel tot 40°C. Houd dit op kamertemperatuur.
Lotus Biscoff Eclair
Samenstellen
Smelt het Lotus Biscoff chocolade mengsel tot 40°C. Houd dit op kamertemperatuur.
Lotus Biscoff Eclair
Snijd een klein gaatje in de éclair en vul via dit gat de eclair met de crème suisse.
Lotus Biscoff Eclair
Snijd een klein gaatje in de éclair en vul via dit gat de eclair met de crème suisse.
Lotus Biscoff Eclair
Dip nu de éclair in het Lotus Biscoff chocolade mengsel en leg op een plaat om te harden.
Lotus Biscoff Eclair
Dip nu de éclair in het Lotus Biscoff chocolade mengsel en leg op een plaat om te harden.
Lotus Biscoff Eclair
Garneer de eclair met dunne lijntjes Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping, gedroogde framboos en wit chocolade schaafsel.
Lotus Biscoff Eclair
Garneer de eclair met dunne lijntjes Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping, gedroogde framboos en wit chocolade schaafsel.