LOTUS BISCOFF CUPCAKES

65 minuten, bereiden in 8 stappen

Om te delen tijdens een high-tea of gewoon lekker voor jezelf op de bank, de Lotus Biscoff cupcake is de ideale snack voor tussendoor.

  • 60 g boter
  • 60 g suiker
  • 1 ei
  • 60 g zelfrijzend bakmeel 
  • 1 eetlepel melk

Frosting:

  • 200 g Lotus Biscoff spread
  • 200 g roomkaas
  • 40 g room 40 % vet

Topping:

  • 1 eetlepel verkruimelde Lotus Biscoff koekjes
  • 1

    Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Gebruik een keukenmixer met de garde eraan. Klop de boter en de suiker op gemiddelde snelheid tot een romig geheel.

  • 3

    Voeg het ei toe en meng het mengsel goed. Voeg geleidelijk de bloem toe en blijf mengen zodat de bloem volledig wordt opgenomen.

  • 4

    Voeg als laatste de melk toe en mix nog een minuut met de machine op gemiddelde snelheid tot je een luchtig mengsel hebt.

  • 5

    Zet 6 papieren vormpjes in een cupcakevorm. Vul ze met behulp van een lepel of spuitzak voor tweederde met het mengsel.

  • 6

    Bak de cupcakes 20 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.

  • 7

    Meng met een lepel 200 gram Lotus Biscoff spread met de roomkaas en room en doe in een spuitzak met je favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.

  • 8

    Spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes en decoreer met verkruimelde Lotus Biscoff koekjes.

Stap
01
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap
02
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Gebruik een keukenmixer met de garde eraan. Klop de boter en de suiker op gemiddelde snelheid tot een romig geheel.

Stap
03
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Voeg het ei toe en meng het mengsel goed. Voeg geleidelijk de bloem toe en blijf mengen zodat de bloem volledig wordt opgenomen.

Stap
04
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Voeg als laatste de melk toe en mix nog een minuut met de machine op gemiddelde snelheid tot je een luchtig mengsel hebt.

Stap
05
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Zet 6 papieren vormpjes in een cupcakevorm. Vul ze met behulp van een lepel of spuitzak voor tweederde met het mengsel.

Stap
06
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Bak de cupcakes 20 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.

Stap
07
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Meng met een lepel 200 gram Lotus Biscoff spread met de roomkaas en room en doe in een spuitzak met je favoriete spuitmondje erop. Zet 30 minuten in de koelkast.

Stap
08
08

LOTUS BISCOFF CUPCAKES

Spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes en decoreer met verkruimelde Lotus Biscoff koekjes.

Vorige
Volgende