Lotus Biscoff Croissant Waffle

300 minuten, bereiden in 8 stappen

Het beste van twee werelden! Geniet van de heerlijke structuur van een croissant maar dan bereid als een ambachtelijke wafel met daarop een mousse van slagroom, bananenpuree, mascarpone en Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta.

  • 750 g bladerdeeg
  • 70 g slagroom
  • 28 g poedersuiker
  • 84 g bananenpuree
  • 139 g mascarpone
  • 63 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta
  • 1 limoen, geraspt
  • 33 g witte chocolade
  • 38 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping
  • 100 g blauwe bessen
  • 25 g kokos nibs
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak ondertussen het bladerdeeg 2 minuten onder het wafelijzer. Bak het vervolgens verder in de oven voor ongeveer 5 min. tot deze goudbruin zijn.

  • 2

    Klop de slagroom met poedersuiker stijf, meng de bananenpuree erdoorheen en zet koel weg.

  • 3

    Klop de mascarpone luchtig en voeg de helft van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in 3 delen toe.

  • 4

    Meng de bananenroom en mascarpone tot een homogene massa. Rasp de limoen en voeg toe.

  • 5

    Doe de witte chocolade en andere helft Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een RVS kom, smelt de massa ‘au-bain-marie’. Stort de massa in een bak met vetvrij papier en laat opstijven.

  • 6

    Rasp met een dunschiller krullen van de chocolade en zet deze in de koelkast tot gebruik.

  • 7

    Zet meerdere stippen bananen mousse op de croissantwafel. Top af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos Topping door in een vloeiende beweging over de wafel met mousse te gaan.

  • 8

    Leg de blauwe bessen tussen de mousse. Garneer af met de kokos nibs en de Lotus chocolade krullen.

Stap
01
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak ondertussen het bladerdeeg 2 minuten onder het wafelijzer. Bak het vervolgens verder in de oven voor ongeveer 5 min. tot deze goudbruin zijn.

Stap
02
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Klop de slagroom met poedersuiker stijf, meng de bananenpuree erdoorheen en zet koel weg.

Stap
03
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Klop de mascarpone luchtig en voeg de helft van de Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in 3 delen toe.

Stap
04
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Meng de bananenroom en mascarpone tot een homogene massa. Rasp de limoen en voeg toe.

Stap
05
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Doe de witte chocolade en andere helft Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in een RVS kom, smelt de massa ‘au-bain-marie’. Stort de massa in een bak met vetvrij papier en laat opstijven.

Stap
06
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Rasp met een dunschiller krullen van de chocolade en zet deze in de koelkast tot gebruik.

Stap
07
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Zet meerdere stippen bananen mousse op de croissantwafel. Top af met Lotus Biscoff – The Original Speculoos Topping door in een vloeiende beweging over de wafel met mousse te gaan.

Stap
08
08

Lotus Biscoff Croissant Waffle

Leg de blauwe bessen tussen de mousse. Garneer af met de kokos nibs en de Lotus chocolade krullen.

Vorige
Volgende