Lotus Biscoff Cannoli

120 minuten, bereiden in 9 stappen

Haal het échte Italië in huis met deze heerlijke Cannoli. Verras je gasten met een overheerlijke vulling van ricotta, Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta en de legendarische Lotus Biscoff crumble.

  • 50 g boter

  • 80 g poedersuiker

  • 7 el droge witte wijn

  • 4 el vanillesuiker

  • 1 snufje zout

  • 300 g bloem

  • 35 g eiwit

  • 385 g ricotta

  • 70 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta

  • 12 g pistachenootjes

  • 60 g Lotus Biscoff – The Original Speculoos crumble

  • 1

    BEREIDING CANNOLI

    Meng de boter met 3/5 poedersuiker met een mixer tot een luchtig beslag. Voeg witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng dit goed door.

  • 2

    Roer de helft van de bloem door het beslag en meng goed door. Voeg de overige bloem toe en kneed dit met de handen tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt rusten op een donkere plek voor twee uur.

  • 3

    Bak de pistachenootjes 20 minuten af in de oven op 160°C.

  • 4

    Verwarm een friteuse tot 180°C graden en vet de cannolivormen in met olie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer drie millimeter. Steek met een steker cirkels uit het deeg. Vouw deze om de cannolivorm.

  • 5

    Bestrijk de uiteinden met eiwit en druk aan zodat deze aan elkaar blijven plakken. Bak de cannoli’s (inclusief vorm) in ongeveer twee minuten goudbruin.

  • 6

    Haal de vormen uit de friteuse en laat de cannoli uitlekken. Leg deze daarna circa 3 minuten in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli en herhaal de stappen tot het deeg op is.

  • 7

    BEREIDING VULLING

    Mix de ricotta met de poedersuiker tot een luchtig geheel. Voeg daarna Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in twee delen toe. Stop de vulling in een spuitzak en leg deze klaar voor gebruik.

  • 8

    Hak de pistachenootjes fijn en mix deze met Lotus Biscoff – The Original Speculoos crumble.

  • 9

    Spuit de bereidde Lotus mousse in de cannoli. Top deze af met dunne lijntjes Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping. Garneer dit geheel met het crumble mengsel en strooi er wat poedersuiker overheen.

Stap
01
09

Lotus Biscoff Cannoli

BEREIDING CANNOLI

Meng de boter met 3/5 poedersuiker met een mixer tot een luchtig beslag. Voeg witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng dit goed door.

Stap
02
09

Lotus Biscoff Cannoli

Roer de helft van de bloem door het beslag en meng goed door. Voeg de overige bloem toe en kneed dit met de handen tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt rusten op een donkere plek voor twee uur.

Stap
03
09

Lotus Biscoff Cannoli

Bak de pistachenootjes 20 minuten af in de oven op 160°C.

Stap
04
09

Lotus Biscoff Cannoli

Verwarm een friteuse tot 180°C graden en vet de cannolivormen in met olie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer drie millimeter. Steek met een steker cirkels uit het deeg. Vouw deze om de cannolivorm.

Stap
05
09

Lotus Biscoff Cannoli

Bestrijk de uiteinden met eiwit en druk aan zodat deze aan elkaar blijven plakken. Bak de cannoli’s (inclusief vorm) in ongeveer twee minuten goudbruin.

Stap
06
09

Lotus Biscoff Cannoli

Haal de vormen uit de friteuse en laat de cannoli uitlekken. Leg deze daarna circa 3 minuten in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli en herhaal de stappen tot het deeg op is.

Stap
07
09

Lotus Biscoff Cannoli

BEREIDING VULLING

Mix de ricotta met de poedersuiker tot een luchtig geheel. Voeg daarna Lotus Biscoff – The Original Speculoos pasta in twee delen toe. Stop de vulling in een spuitzak en leg deze klaar voor gebruik.

Stap
08
09

Lotus Biscoff Cannoli

Hak de pistachenootjes fijn en mix deze met Lotus Biscoff – The Original Speculoos crumble.

Stap
09
09

Lotus Biscoff Cannoli

Spuit de bereidde Lotus mousse in de cannoli. Top deze af met dunne lijntjes Lotus Biscoff – The Original Speculoos topping. Garneer dit geheel met het crumble mengsel en strooi er wat poedersuiker overheen.

Vorige
Volgende