Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

90 minuten, bereiden in 7 stappen

Als je lekkere ingrediënten samenbrengt, is het resultaat meestal om je vingers bij af te likken. Zeker met Lotus Biscoff - The Original Speculoos als finishing touch.

Zutaten Birnen-Feigen-Marmelade mit Lotus Biscoff Crumble

Voor 4 personen

• 600 g peren (ongeveer 4 stuks)
• 350 g verse vijgen (ongeveer 8 stuks)
• 500 g geleisuiker
• sap van 1 citroen
• ½ kaneelstokje
• 6-8 Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes

  • 1

    Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snijd ze eveneens in kleine stukjes.

  • 2

    Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.

  • 3

    Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.

  • 4

    Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.

  • 5

    Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.

  • 6

    Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer voorzichtig met een lepeltje.

  • 7

    Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Zutaten Birnen-Feigen-Marmelade mit Lotus Biscoff Crumble
Stap
01
07

Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snijd ze eveneens in kleine stukjes.

Stap
02
07

Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

Doe het fruit, de geleisuiker en het citroensap in een kom en laat 1 uur marineren.

Stap
03
07

Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

Breng het mengsel nadien samen met het kaneelstokje aan de kook in een grote pan. Laat 15 minuten doorkoken.

Stap
04
07

Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

Test enkele druppels op een koud schoteltje om te zien of de confituur goed stolt. Laat de confituur indien nodig nog 5 minuten koken.

Stap
05
07

Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen en vul deze tot ongeveer 1 cm van de rand.

Stap
06
07

Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

Verkruimel de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes met een vijzel en stamper. Verdeel de crumble over de confituur en roer voorzichtig met een lepeltje.

Stap
07
07

Confituur van vijgen en peren met Lotus Biscoff crumble

Sluit de bokalen af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Vorige
Volgende