Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

60 minuten, bereiden in 12 stappen

Het geheim van dit snoezige dessert zit ‘m in de gedroomde combinatie van koffie met Lotus Biscoff - The Original Speculoos. En die vind je als smakelijke verrassing in het hart van iedere cupcake. 

Zutaten Cupcake mit Lotus Biscoff und Kaffeesahne

Voor 6 personen

Voor de cupcakes
• 160 g boter, op kamertemperatuur
• 60 g suiker
• 1 ei, op kamertemperatuur
• 60 g zelfrijzende bloem
• 1 el melk

Voor de vulling en de crème
• 40 Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes
• 1 kop warme koffie
• 100 g margarine
• 100 g poedersuiker

 

  • 1

    Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa.

  • 3

    Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen.

  • 4

    Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot er een luchtig beslag ontstaat.

  • 5

    Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak.

  • 6

    Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen.

  • 7

    Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor. Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit.

  • 8

    Maak de vulling en de crème. Leg de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is.

  • 9

    Schep voorzichtig de helft van de Speculooscrème in de cupcakes. Snijd het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af.

  • 10

    Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème.

  • 11

    Voeg de rest van de Speculooscrème toe aan de boter en mix door elkaar op een lage stand.

  • 12

     Doe de Speculoosbotercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble of verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes.

Zutaten Cupcake mit Lotus Biscoff und Kaffeesahne
Stap
01
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap
02
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa.

Stap
03
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen.

Stap
04
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot er een luchtig beslag ontstaat.

Stap
05
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak.

Stap
06
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen.

Stap
07
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor. Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit.

Stap
08
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Maak de vulling en de crème. Leg de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is.

Stap
09
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Schep voorzichtig de helft van de Speculooscrème in de cupcakes. Snijd het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af.

Stap
10
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème.

Stap
11
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

Voeg de rest van de Speculooscrème toe aan de boter en mix door elkaar op een lage stand.

Stap
12
12

Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling

 Doe de Speculoosbotercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble of verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes.

Vorige
Volgende