Witte chocolade truffels met Biscoff

Heerlijke witte chocolade truffels met een biscoff touch: de ultieme verwenning voor elk feestelijk evenement.

Ingrediƫnten

15 truffles
  • 32 Biscoff speculooskoekjes (220 g)
  • 40 g roomkaas, kamertemperatuur
  • 20 g Biscoff speculoospasta
  • 2 tl melk
  • 250 g witte chocolade (gehakte stukjes)


Topping:

  • 1 el Biscoff speculoospasta

Klaar in 6 stappen

  • 1

    Doe de Biscoff speculooskoekjes in een keukenmixer en mix tot een fijne zandachtige consistentie. Houd 1 eetlepel gemalen Biscoff speculooskoekjes opzij voor de topping.

  • 2

    Voeg de roomkaas en Biscoff speculoospasta toe aan de gemalen koekjes en meng dit door elkaar. Voeg langzaam de melk toe, 1 eetlepel per keer, totdat het deeg samenkomt.

  • 3

    Doe het in een kom en plaats het 30 minuten in de koelkast.

  • 4

    Bekleed een bakplaat met vetvrij papier of bakpapier.

  • 5

    Neem het gekoelde deeg en vorm er balletjes van. Leg ze op de bakplaat en zet nog eens 10 minuten in de koelkast.

  • 6

    Smelt witte chocolade au bain marie. Dompel de balletjes in de gesmolten chocolade en plaats ze terug op de bakplaat. Versier met gesmolten Biscoff speculoospasta en strooi de overige gemalen Biscoff speculooskoekjes over de truffels.

ONTDEK HIER MEER RECEPTEN

Zandkoekjes met Biscoff

Door deze klassieke boterachtige koekjes te omhullen met Biscoff speculoospasta, worden ze de perfecte traktatie voor elk jaareindefeest.