Ingrediënten
- 2 grote bladerdeeg vellen (of 4 kleine vierkante)
- 1 1/2 tl gezouten boter
- 3-4 el Biscoff speculoospasta
- 1 ei, geklopt
Om te serveren:
- Poedersuiker
- Biscoff speculoospasta als topping en om te dipppen
Klaar in 8 stappen
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Leg 1 bladerdeegvel met bakpapier op een ovenschaal. Verdeel de boter over het bladerdeeg, gevolgd door de Biscoff speculoospasta. Leg het andere vel bladerdeeg er bovenop.
-
3
Snij in de vorm van een kerstboom. Maak aan beide zijden gleuven met een onderlinge afstand van ongeveer 2 cm, waarbij het midden intact blijft (zie afbeelding).
-
4
Draai elke strook deeg twee keer en druk de uiteinden in de bakplaat. Steek met een stervormer stervormpjes uit het overgebleven deeg. Plaats 1 ster bovenaan de boom.
-
5
Bestrijk alles met het losgeklopte ei.
-
6
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
-
7
Smelt wat extra Biscoff speculoospasta in de magnetron tot het vloeibaar is en serveer als dip bij de bladerdeegboom.
-
8
Bestrooi met poedersuiker en sprenkel gesmolten Biscoff speculoospasta over de boom als decoratie.
ONTDEK HIER MEER RECEPTEN
Zandkoekjes met Biscoff
Door deze klassieke boterachtige koekjes te omhullen met Biscoff speculoospasta, worden ze de perfecte traktatie voor elk jaareindefeest.
Witte chocolade truffels met Biscoff
Heerlijke witte chocolade truffels met een biscoff touch: de ultieme verwenning voor elk feestelijk evenement.