Perentaart met Lotus Speculoos

60 minuten, bereiden in 6 stappen

Ontdek hoe dit vaak onderschat fruit een hemels lekker dessert oplevert. De combinatie met Lotus Speculoos haalt het beste in de peren naar boven. Tip: warm serveren.

ingredients tarte aux poires et biscuit original Speculoos Lotus

Voor 6-8 personen

Voor het taartdeeg:

• 250 g bloem
• 15 g verse gist of 7,5 gedroogde gist
• 115 g melk
• ½ ei
• 75 g zachte boter
• 3 g zout
• 75 g suiker

Voor de vulling:

• 3 dl melk
• 75 g suiker
• 25 g vanillepuddingpoeder
• 2 eierdooiers
• 6 speculoosjes
• 3-4 rijpe williamsperen, vers of uit blik
• een snuifje gemalen kaneel (optie)
• abrikozenjam, voor de afwerking

 

  • 1

    Maak eerst het taartdeeg. Doe de bloem in een kom. Los de gist op in de melk en voeg toe aan de bloem samen met het ei en de boter. Meng alles goed onder elkaar.

  • 2

    Doe er het zout en de suiker bij, kneed 5 minuten in een keukenrobot op de laagste stand. Laat 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

  • 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de vulling. Breng de melk aan de kook met de helft van de suiker. Roer de rest van de suiker, het puddingpoeder en de eierdooiers onder elkaar, voeg eventueel een scheutje melk toe en giet er al roerend de rest van de kokende melk op. Giet dit mengsel weer in de pan en laat al roerend indikken.

  • 4

    Rol de helft van het taartdeeg uit tot 2 mm dik (bewaar de rest voor een ander recept) en bekleed er een gekartelde bakvorm van 24 cm diameter mee. Laat even rusten en snij de randen af.

  • 5

    Beleg het deeg met de speculoosjes, vul met een laag pudding van 1 cm dik en schik er de peren op. Bestrooi eventueel met kaneel.

  • 6

    Bak de perentaart 15 à 20 minuten in de oven. Laat de perentaart volledig afkoelen, ontvorm en bestrijk met abrikozenjam.

ingredients tarte aux poires et biscuit original Speculoos Lotus
Stap
01
06

Perentaart met Lotus Speculoos

Maak eerst het taartdeeg. Doe de bloem in een kom. Los de gist op in de melk en voeg toe aan de bloem samen met het ei en de boter. Meng alles goed onder elkaar.

Stap
02
06

Perentaart met Lotus Speculoos

Doe er het zout en de suiker bij, kneed 5 minuten in een keukenrobot op de laagste stand. Laat 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

Stap
03
06

Perentaart met Lotus Speculoos

Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de vulling. Breng de melk aan de kook met de helft van de suiker. Roer de rest van de suiker, het puddingpoeder en de eierdooiers onder elkaar, voeg eventueel een scheutje melk toe en giet er al roerend de rest van de kokende melk op. Giet dit mengsel weer in de pan en laat al roerend indikken.

Stap
04
06

Perentaart met Lotus Speculoos

Rol de helft van het taartdeeg uit tot 2 mm dik (bewaar de rest voor een ander recept) en bekleed er een gekartelde bakvorm van 24 cm diameter mee. Laat even rusten en snij de randen af.

Stap
05
06

Perentaart met Lotus Speculoos

Beleg het deeg met de speculoosjes, vul met een laag pudding van 1 cm dik en schik er de peren op. Bestrooi eventueel met kaneel.

Stap
06
06

Perentaart met Lotus Speculoos

Bak de perentaart 15 à 20 minuten in de oven. Laat de perentaart volledig afkoelen, ontvorm en bestrijk met abrikozenjam.

Vorige
Volgende