Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Bezorg je gasten een culinaire trip naar zomers Italië, in om het even welk seizoen. Lekker met alle soorten rode vruchten, al zorgen aardbeien altijd voor een extra feestelijk tintje.

Voor 6 personen
• 250 g mascarpone
• 60 g poedersuiker
• 1 el amaretto
• 1 dl slagroom
• 25 g suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 8 Lotus Speculooskoekjes
• 500 g aardbeien
-
1
Meng de mascarpone, poedersuiker en amaretto door elkaar. Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker. Spatel de opgeklopte slagroom onder de mascarpone.
-
2
Verkruimel de Speculooskoekjes. Was de aardbeien, dep ze droog, houd er 6 apart en snijd de rest in stukjes.
-
3
Verdeel de helft van de verkruimelde Speculooskoekjes over 6 glazen, schik er een laag aardbeien op en bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal deze lagen en werk af met de apart gehouden aardbeien.
-
4
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Meng de mascarpone, poedersuiker en amaretto door elkaar. Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker. Spatel de opgeklopte slagroom onder de mascarpone.
Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Meng de mascarpone, poedersuiker en amaretto door elkaar. Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker. Spatel de opgeklopte slagroom onder de mascarpone.
Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Verkruimel de Speculooskoekjes. Was de aardbeien, dep ze droog, houd er 6 apart en snijd de rest in stukjes.
Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Verkruimel de Speculooskoekjes. Was de aardbeien, dep ze droog, houd er 6 apart en snijd de rest in stukjes.
Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Verdeel de helft van de verkruimelde Speculooskoekjes over 6 glazen, schik er een laag aardbeien op en bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal deze lagen en werk af met de apart gehouden aardbeien.
Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Verdeel de helft van de verkruimelde Speculooskoekjes over 6 glazen, schik er een laag aardbeien op en bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal deze lagen en werk af met de apart gehouden aardbeien.
Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Mascarpone met Lotus Speculoos en aardbeien
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.