Koffie panna cotta met Speculooscrumble

45 minuten, bereiden in 7 stappen

Dit is een ‘match made in heaven’: koffie & Lotus Speculoos. Maak maar meteen een dubbele portie!

Ingredients recette Panna cotta au café et crumble de biscuits original Speculoos lotus

Voor 2 personen

Crumble:

• 20 g Lotus Speculooskoekjes
• 20 g ongezouten boter
• 15 g suiker
• 24 g bloem

Koffie panna cotta:

• 170 ml room (40%)
• 30 ml melk
• 1,5 g gelatine
• 25 g suiker
• 80 ml koffie
• 2 glaasjes

  • 1

    Verkruimel de Lotus Speculooskoekjes en kneed dan alle ingrediënten voor de crumble.

  • 2

    Voorzie de bakplaat van bakpapier en verdeel de crumble over de bakplaat.

  • 3

    10 min afbakken in de oven op 180° en nadien de crumble laten afkoelen.

  • 4

    Laat de melk, room en suiker éénmaal opkoken.

  • 5

    Voeg hier de in koud water geweekte gelatineblaadjes en de koffie aan toe.

  • 6

    Verdeel het mengsel over de glazen.

  • 7

    Laat afkoelen (4u) in de koelkast en bij het serveren afwerken met de crumble en eventueel de chocolade koffiebonen.

Ingredients recette Panna cotta au café et crumble de biscuits original Speculoos lotus
Stap
01
07

Koffie panna cotta met Speculooscrumble

Verkruimel de Lotus Speculooskoekjes en kneed dan alle ingrediënten voor de crumble.

Stap
02
07

Koffie panna cotta met Speculooscrumble

Voorzie de bakplaat van bakpapier en verdeel de crumble over de bakplaat.

Stap
03
07

Koffie panna cotta met Speculooscrumble

10 min afbakken in de oven op 180° en nadien de crumble laten afkoelen.

Stap
04
07

Koffie panna cotta met Speculooscrumble

Laat de melk, room en suiker éénmaal opkoken.

Stap
05
07

Koffie panna cotta met Speculooscrumble

Voeg hier de in koud water geweekte gelatineblaadjes en de koffie aan toe.

Stap
06
07

Koffie panna cotta met Speculooscrumble

Verdeel het mengsel over de glazen.

Stap
07
07

Koffie panna cotta met Speculooscrumble

Laat afkoelen (4u) in de koelkast en bij het serveren afwerken met de crumble en eventueel de chocolade koffiebonen.

Vorige
Volgende