Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Het geheim van dit snoezige dessert zit ‘m in de gedroomde combinatie van koffie met Lotus Biscoff - The Original Speculoos. En die vind je als smakelijke verrassing in het hart van iedere cupcake.
 
          
  
Voor 6 personen
Voor de cupcakes
• 160 g boter, op kamertemperatuur
• 60 g suiker
• 1 ei, op kamertemperatuur
• 60 g zelfrijzende bloem
• 1 el melk
Voor de vulling en de crème
• 40 Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes
• 1 kop warme koffie
• 100 g margarine
• 100 g poedersuiker
- 
                      1Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C. 
- 
                      2Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa. 
- 
                      3Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen. 
- 
                      4Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot er een luchtig beslag ontstaat. 
- 
                      5Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak. 
- 
                      6Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen. 
- 
                      7Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor. Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit. 
- 
                      8Maak de vulling en de crème. Leg de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is. 
- 
                      9Schep voorzichtig de helft van de Speculooscrème in de cupcakes. Snijd het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af. 
- 
                      10Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème. 
- 
                      11Voeg de rest van de Speculooscrème toe aan de boter en mix door elkaar op een lage stand. 
- 
                      12Doe de Speculoosbotercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble of verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes. 
 
          
  
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Maak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180°C.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Klop 60 g boter en de suiker met een mixer op middelhoge snelheid op tot een smeuïge massa.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Voeg het ei toe en mix het beslag goed door. Doe er geleidelijk aan de bloem bij en blijf mixen, zodat de bloem goed wordt opgenomen.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot er een luchtig beslag ontstaat.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Doe er ten slotte de melk bij en mix nog 1 minuut goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot er een luchtig beslag ontstaat.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Bekleed een bakvorm voor cupcakes met 6 papieren vormpjes. Vul deze voor twee derde met het beslag met behulp van een lepel of spuitzak.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes nadien helemaal afkoelen.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor. Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Maak in het midden van elke cupcake een gaatje met een appelboor. Ga niet tot op de bodem, anders loopt de vulling eruit.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Maak de vulling en de crème. Leg de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Maak de vulling en de crème. Leg de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes in een kom en overgiet met de warme koffie. Roer goed los tot een smeuïge crème; voeg eventueel wat koffie toe als het mengsel te dik is.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Schep voorzichtig de helft van de Speculooscrème in de cupcakes. Snijd het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Schep voorzichtig de helft van de Speculooscrème in de cupcakes. Snijd het topje van het verwijderde deel van de cupcakes af en sluit er de cupcakes mee af.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Klop de resterende 100 g boter en de margarine luchtig op. Voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klop minstens 10 minuten op tot een smeuïge crème.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Voeg de rest van de Speculooscrème toe aan de boter en mix door elkaar op een lage stand.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Voeg de rest van de Speculooscrème toe aan de boter en mix door elkaar op een lage stand.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Doe de Speculoosbotercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble of verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes.
Cupcake met Lotus Biscoff en koffievulling
Doe de Speculoosbotercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Werk eventueel af met Lotus Biscoff - The Original Speculoos crumble of verkruimelde Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes.